30.04.2024

Hac Seminerleri Düzenlendi

Hafta sonuÜmraniye Müftülüğüne bağlı İlim Sarayı Cami’nde Ümraniye'den kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" yapıldı.

Hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerlerin ilki, 27 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçekleşti. Yapılan seminerlerde Ümraniye Müftülüğü İlçe Vaizleri Dr. Hasan Karğı ve Ali Necip Erdem, hacı adaylarının hac öncesinde yapacakları maddi-manevi hazırlıklar, bir arada yaşama bilinci, hac menasiki konularında bilgilendirmeler yaptı.

Seminerlerin ikincisi ise 28 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleşti. Ümraniye İlçe Sağlık Müdürlüğünden gelen Uzman Sağlık Personeli Gülderen Şansi, hacı adaylarının temel sağlık konularında; Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Yücer ise hacda kadınlara ait hususlar hakkında kadın hacı adaylarını bilgilendirdi.

Seminerlerin sonunda, Rahman’ın misafirleri olacak hacı adaylarının salimen gidip dönmeleri temennisinde bulunuldu.