28.12.2022

Abdulkerim ÇELİK

Ümraniye İlçe Müftüsü

1978 yılında Erzurum’a bağlı Oltu ilçesinin Tutmaç Köyü'nde doğdu.  İlkokulu Erzurum’da okudu. Aynı zamanda Babası İsrafil Çelik'ten hafızlığını ikmal etti. 1996 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesini bitirdi. Hafızlık süresince ve okul boyunca birçok Kur’an-ı Kerim yarışmalarına katıldı ve çeşitli dereceler aldı.
Bunlardan bazıları;

1990-1991-1994-1995 yıllarında Samsun, Ankara, Konya ve Kahramanmaraş’ta yapılan Türkiye Hafızlık Yarışmalarında Türkiye birincilikleri.
1992 yılında Suudi Arabistan’da Dünya Hafızlık Yarışmasında dünya yedinciliği.
1996’da İran’da yapılan Dünya Hafızlık Yarışmasında Dünya birinciliğini elde etti.
1997 yılında Erzurum merkez Yeşilova Köyü'nde İmam-Hatip olarak memuriyet hayatına  başladı. Daha sonra Erzurum Şehitler Camiine naklen tayin edildi. Aynı yıl Erzurum İlahiyat Fakültesini kazandı ve 2002 yılında mezun oldu. 2005 yılında Erzurum Eğitim Merkezinde 3. Dönem kursiyeri olarak eğitimini tamamladı. 2006 yılında Rize ili Kalkandere ilçesinde vaizlik görevine başladı. Daha sonra Rize İl Vaizliğini, 2013 yılından sonra da uzman vaizliği görevlerini ifa etti.   2015  yılında ilçe müftülüğü sınavını kazanarak Yedisu İlçe Müftülüğüne atandı. Aynı yıl Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Râzî ve Tabersî Tefsirlerinde Takiyye Kavramı” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2018 yılında Güneysu İlçe Müftülüğüne atandı. Buradaki görevinin ardından 15 Aralık 2022 tarihinde Ümraniye İlçe Müftülüğünde göreve başlayan ÇELİK, evli ve 2 çocuk babasıdır.