11.12.2018

Öğretmenler Günü Programı

26 Kasım 2018 tarihinde Ümraniye Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından öğretmenler günü münasebetiyle organize edilen "Manevi Mimarlar" adlı programın bu sene ikincisi gerçekleştirildi.

Müftülüğümüze bağlı hoca hanımların tanışma ve kaynaşması amacıyla yapılan programın ev sahipliğini Aziz Mahmut Hüdayi Kız Kur'an Kursu yaptı.

Kur'an-i Kerim açılışı ile başlayan programa selamlama konuşması yapmak için katılan Ümraniye Müftüsü Muharrem GÜL; “öğretmenliğin peygamber mesleği” olduğuna dikkat çekerek programa katılan hoca hanımların bu gününü tebrik etti. İlmin, ilim talebesi olmanın, âlimin dinimizde ne denli önemli yeri olduğuna dikkat çeken GÜL, personelimizin ümmetin derdini kendine dert edinerek,  adanmışlık ruhuyla din hizmetinin yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ümraniye Müftülüğü Şube Müdürü Rıfat BURAN'ın yaptığı duadan sonra program, hoca hanımlar arasında kaldığı yerden devam etti.

Hoca hanımlar kendilerini tanıttıktan sonra halkımıza daha nasıl faydalı olabiliriz noktasında fikir alışverişi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Programa katılan hoca hanımlar memnuniyetlerini belirterek, benzer programların artması temennisiyle Müftülüğümüze teşekkürlerini ifade ettiler.

Program, müftülük hediyesinin ve Aziz Mahmut Hüdayi öğrencilerinin hazırladığı kitare dağıtılmasıyla son buldu.