30.04.2024

Hafızlık Öğrencileri Çanakkale Gezisi

Ermenek Müftülüğü Hafızlık öğrencileri ve faaliyetlerde görev alan gençlerin Çanakkale gezisi anlamlı sahnelere sebep oldu.

Rehber eşliğinde yapılan şehitlik ve müze gezilerinde tarihin tekerrür ettiği bir kez daha ortaya çıktı.

Şehir merkezi ve meskun mahallerin yerle bir edildiği, çadır hastanelerin bombalandığı, ateşkes ilan edildiği halde bombalamaya devam edildiği Çanakkale Savaşında yaşananların aynısı yüzdokuz yıl sonra bugün Gazze'de yaşandığını gören öğrenciler "Onca yıl geçmesine rağmen medeniyetsizlikte Çanakkale'deki düşmanla Gazze'deki düşmanın hiç farkı yok" düşüncesini pekiştirdi.

Öğrencilerimiz Çanakkale'den yola çıktıktan sonra Müftülüğünü Karamanlı hemşehrimiz Hasan Hüseyin Palabıyık’ın yaptığı Küçükçekmece Müftülüğü'nün ev sahipliğinde İstanbul'da geceleyerek İstanbul ziyaretine devam ediyorlar.