20.01.2021

Mustafa TEMEL

- 1956 yılında Bayburt’ta doğdu.

- İlkokulu Bayburt-Yeşilyurt mahallesinde bitirdi. Hafızlığını Bayburt’ta tamamladı. Aynı yerde İmam-Hatip Lisesinin orta bölümünü bitirdi.

- Liseyi Balıkesir Muharrem Hasbi Koray lisesinde okudu. İmam-Hatip fark derslerini vererek aynı zamanda İmam-Hatip Lisesi mezunu oldu.

- 2 Nisan 1980 tarihinde Balıkesir Selimiye Kuran Kursu Öğreticiliğine atandı.

- 1983 yılında Balıkesir bölge yatılı Kur’an Kursuna tayin oldu. Türkiye birincisi hafızlar yetiştirdi.

- 1983 yılında İzmir İlahiyat Fakültesini bitirdi ve İzmir Merkez Vaizi olarak atandı.

- Üniversite yıllarında Bornova Küba Camii İmam Hatipliği yaptı. 1994 yılında İsveç’in Malmö Şehrine din görevlisi olarak tayin edildi.

- 1998 yılında yurt içi görevine döndü ve Elazığ-Arıcak Müftülüğü görevine başladı.

- Eylül 2000 yılında İzmir-Dikili Müftülüğü görevine tayin oldu.

- Mayıs 2004 tarihinde İzmir-Menderes Müftülüğü görevine tayin edildi.

- 15 Ağustos 2005 tarihinde T.C. Münih Din Hizmetleri Ataşeliği görevine getirildi.

- 15 Ağustos 2009 tarihinde başladığı Gaziemir Müftülüğü görevini 01 Eylül 2015 tarihine kadar devam ettirdi.

- 02 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Küçükçekmece Müftülüğü görevine başladı.

- Değerli hocamız 41 yıllık görev hayatı boyunca başta Balıkesir, Kayseri, İzmir, Elazığ ve İstanbul olmak üzere ülkemizin birçok yerinde yüzlerce hafızın yetişmesine öncülük etmiş, hem kurumumuza hem personelimize birçok güzellikler katıp özverili çalışmalarıyla 24.01.2021 tarihinde görev süresini doldurup emekli olmuştur. Muhterem hocamıza vermiş olduğu emekler ve arkadaşça sunmuş olduğu rehberlikten ötürü teşekkür eder, emeklilik hayatında sağlık, afiyet ve mutlulukla hayırlı uzun ömürler dileriz.