13.07.2021

Nusret KARABİBER

İLÇE MÜFTÜSÜ

Öz geçmişi

Müftümüz Nusret KARABİBER 1960'ta Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kahta'da, liseyi Adıyaman İmam -Hatip Lisesi'nde tamamladı.1978 yılında Adıyaman merkez Gölpınar köyünde İmam-Hatip olarak görev aldı.

1979 yılının sonunda Ankara'nın Çankaya Müftülüğü'ne memur olarak atandı. Aynı sene görevinden ayrıldı ve 2 yıllık olan Medine Üniversitesi Arap Dili ve Belağatı bölümüne kayıt oldu.1980 yılında da 4 yıllık Medine Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi, Fıkıh bölümüne kayıt yaptırdı. 1985 yılında buradan mezun oldu.1985-1988 yılları arasında Mekke'de birtakım ilmi çalışmalarda bulunduktan sonra Türkiye'ye döndü.

1988-1989 yıllarında İzmir Tepecik Camiinde İmam-Hatiplik, Kestane pazarı Kuran Kursunda ilahiyat  Fakültesi talebelerine ve hafızlara Arapça Tefsir dersleri verdi.
1990 yılında Diyarbakır Ergani ilçe müftülüğüne atandı.1993 yılında Mersin'in Mut ilçesine tayin edildi.

1999 yılının sonlarında Gaziantep metropol ilçelerinden Şehitkamil İlçe Müftülüğüne tayin edildi.

2003 yılında Isparta Yalvaç İlçe Müftülüğüne tayin edildi.

2008 yılında Mersin metropol ilçelerinden Mezitli İlçe Müftülüğüne tayin edildi.

02.09 2015 tarihinde Selçuklu Müftülüğüne tayin edildi.13.07.2021 tarihinde Büyükçekemce İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Müftümüzün Hali hazırda basılı beş eseri bulunmaktadır.

• 1- Medeniyetlerde Kadın ve Evlilik.

• 2- Muhammed Ali Bülbül'ün Peşinde

• 3- Kutsal Beldelerde Hatıralar ve Hacc

• 4- Hz. Peygamber'in Hayatından İncelikler

• 5- Dostlarla (Sosyal Hayat ve Ahlak Üzerine) Hasbihal

35 yıl hizmeti  bulunan Nusret KARABİBER bu sürenin 30 yılını yurdumuzun çeşitli ilçelerinde İlçe Müftüsü olarak geçirmiştir. Sayın Müftümüz, Büyükçekmece  İlçe Müftüsü olarak görevine devam  etmektedir.