16.02.2017

Gençlik Meclisi Özel Programı Tertip Edildi

Müftülüğümüzün 15 Şubat Çarşamba günü Sefaköy Kültür Merkezinde tertiplediği “Gençlik Meclisi Özel Program” ı, Hacı Ömer Çetinsaya Kur'an Kursu Öğreticisi Satılmış Kulak Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Daha sonra takdim ve selamlama konuşması İlçe Müftümüz Mustafa Temel tarafından yapıldı. Müftümüz konuşmasında; Küçükçekmece İlçe Müftülüğü tarafından icra edilen programlardan bahsedip diğer ilçe müftülükleri arasından Küçükçekmece Müftülüğünün bu yönüyle temayüz ettiğini ifade ederek bu programların ve etkinliklerin devam etmesini ve programlara iştirak eden gençlerimize yönelik geçen yıl yapıldığı gibi umre kura çekilişleri yapılacağının müjdesini verdi.

Daha sonra İstanbul Sebahattin Zâim Üniversitesi İnsan Ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin KÖKTAŞ Hocanın “Gençlerle İletişim” temalı konuşması gerçekleştirildi. Hoca, Uluslararası literatürdeki “genç” tanımı üzerinde durarak; yaygın kanaate göre gencin tanımının; işi ve eşi olmayan diye tarif edildiği yaş sınırlaması olarak da genellikle 24 yaş kabul edildiğini ifade ettiler. 24 yaşının sınır olarak kabul edilmesinin sebebi olarak da insanların eğitimlerinin 24 yaşına kadar devam ettiği bu yüzden bir işe sahip olamayıp aile hayatı kurmamalarından kaynaklandığını dile getirdi. KÖKTAŞ konuşmasının devamında ülkemizde ciddi gençlik problemleri yaşandığını, bunların içinden özellikle gençlik ve aile konuları üzerinde durdu. Kendileri geçmiş senelerde Diyanet İşleri Başkanımızın “ Soruların Sosyolojisi” temalı bir sunum yapmasını istediğinde, insanların Alo Fetva' da sorulan soruları incelediğinde soruların belli başlı konularda yoğunlaştığını bu sorulardan yola çıkılarak o toplumun sosyolojik olarak yapısını anlamanın mümkün olduğunu ve sonuç olarak da geleneksel, Türk ailesi yapısının yıkıldığını aktardı.

Dikkatle üzerinde durdukları bir konuda ailelerin gençlerle iletişim kurmakta, gençlerin derdini anlamakta zorlandıkları hususu oldu. Dün yediğimizi bugün unutuyoruz diyerek kendimizin gençliğimizde yaptığımız hataları unutarak kemal yaşımızdaki olgun halimizin, çocuklarımızda da olmasını bekliyoruz. Hâlbuki o yaşta öyle olunmadan bu yaşta böyle olunmayacağını idrak edemiyoruz. Bu cihetle gençlerin genel özelliklerini bilerek her yaş dönemindeki karakteristik özelliklerine göre onlarla iletişim kurmalıyız.

Son bir husus olarak da Müslümanların en büyük sıkıntısının kendilerinin inşa etmedikleri bir dünyada yaşadıklarını, gençlerimizi kendi değerlerimizle yetiştirmekten uzaklaştığımız hususlarında ki uyarılarıyla konuşmalarına son verdiler. Konuşmasının sonunda İlçe Müftümüz Mustafa TEMEL tarafından Prof. Dr. Mehmet Emin KÖKTAŞ’ a çiçek takdiminde bulundu.

Programın sonunda Tasavvuf Musikisi konseri gerçekleştirildi.