22.12.2019

Suriyeli Mültecilere Yönelik Mevlid-i Nebi Programı Yapıldı

Üsküdar Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü Suriyeli Mültecilere Yönelik Mevlid-İ Nebi Programı Düzenledi.

Üsküdar Müftüsü Ali ÇAKMAK’ın destekleriyle, 22 Aralık Pazar Günü saat 14.00' te Yavuztürk Sancak Düğün Salonunda icra edilen programa Suriyeli Akademisyenler, Suriyeli İlahi Grubu, Yavuztürk Mahalle Muhtarı ve Suriyeli mahalle sakinleri katıldı.

Büyük Çamlıca Camii Müezzini Mustafa ALPHAYTA'nın Ku’ran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Üsküdar Müftülüğü Göç Koordinatörü Vaiz Mustafa ÇINAR'ın selamlama ve açılış konuşmasıyla devam etti.

Vaiz Mustafa ÇINAR, Göç Koordinatörlüğünün faaliyetlerinden bahsetmenin yanı sıra şunları da ifade etti: "Değerli Suriyeli Kardeşlerim biz sizleri Mekke'den Medine'ye hicret eden Muhacirler gibi görüyoruz, sizde bizi Ensar gibi kabul ediniz. Zira Rabbimiz Tevbe suresi 100. Ayette' İlk hicret eden muhacirler ile onlara destek olan Ensar dan Allah'ın razı olduğunu, onlarında Rablerinden razı olduklarını ve Cenabı Mevla'nın Ensar ve Muhacire Cenneti müjdelediğini' ifade ediyor. Allah Resulü (s.a.v) Musab b. Umeyr ile Ebu Eyyub el-Ensari'yi kardeş ilan etmişti, bugün siz Musab b. Umeyr gibisiniz, bizlerde Eyyub el-Ensari gibiyiz. Kıymetli Kardeşlerim "İnananlar Ancak Kardeştirler" buyruğu gereği, size destek olmak biz Müslümanların en temel vazifesidir."

Nihavend İlahi Grubunun Arapça ilahileri ve Suriyeli bir çocuğun şiir dinletisiyle devam eden programda, sırasıyla Sinanpaşa Vakfı, Daru’l Hadis Müdürü Dr. Muhammed Bessem Hicazi ve Başakşehir El-Osman Akademisi Müdürü Muhammed Muaz Ebu Salih söz alarak “Peygamberimiz ve Aile” konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla yemek ikram edilmesini akabinde program, yapılan dua ile sona erdi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen  başta Üsküdar Müftümüz Ali ÇAKMAK ve Üsküdar Müftülüğü Göç Komisyon ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.