31.07.2023

İbrahim YAVUZ

Üsküdar Müftüsü

Bursa İli İznik İlçesi Hacıosman Köyü´nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okudu. Orta ve lise öğrenimini İznik İmam Hatip Lisesi´nde, Yüksek Öğrenimini ise Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde, Yüksek Lisans Öğrenimini Fırat Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı alanında tamamladı.

1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip olarak memuriyet hayatına başladı. 2000-2003 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi´nde ihtisas eğitimi aldı. İhtisas eğitimi sonrası vatani görevini yerine getirdi.

2003-2009 yılları arasında Mersin-Tarsus İlçesinde İlçe Vaizi olarak görev yaptı.

2009 yılında Elazığ İli Arıcak İlçesi´nde İlçe Müftüsü olarak görevine başladı. Daha sonra sırasıyla Elazığ-Kovancılar, Muğla-Datça, Kütahya-Simav, Mersin-Akdeniz ve son olarak İstanbul-Bağcılar İlçelerinde İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. İlçemiz Müftülüğünde ki görevine 27.07.2023 tarihi itibariyle başlayan İbrahim YAVUZ Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.