25.07.2019

Büyük Çamlıca Camii'nde Yaz Kur'an Kursu Şenliği

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Yaz Kur’an Kurslarında sona gelindi.  Kursların kapanışına sayılı günler Büyük Çamlıca Camiin'de çocuklar için etkinlikler düzenlendi.

Yaz Kur’an kurslarına katılan çocuklar Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler öğrenmenin yanında birçok etkinlikte bulundu. Yaz Kur’an kursuna özel Büyük Çamlıca Camii'nde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 5 bin öğrenci katıldı.

Yaz Kur’an kurslarının tamamlanmasına kısa bir süre kala Büyük Çamlıca Camii'nde kapanışa özel etkinlik düzenlendi. Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte veliler çocuklarını yalnız bırakmadı.

Coşku ve heyecanın bir arada olduğu etkinlikte öğrenciler kendileri için hazırlanan oyun parkurunda doyasıya eğlendiler. Programın ardından öğrenciler tarafından cami avlusunda dev bir Türk bayrağı açıldı.

Etkinliğe katılan çocuklar, Türk Kızılayı Üsküdar Şubesi gönüllülerinin arkasında tek sıra halinde ilerleyerek dış avluya çıktı.

Protokolün de katılımıyla, 15 Temmuz'da şehit ve gazi olanların hatırası için 1453 metrekarelik Türk bayrağı açıldı.

Şenlikte Yusuf Belge'nin koordinatörlüğü Hüseyin İpek'in şefliğinde Üsküdar Müftülüğü Çocuk İlahi Korosu ilahiler söyledi.

Afrin Şehitleri Kuran Kursu öğrencileri de 15 Temmuz Marşı'nı seslendirdi.

Çocuklar, Büyük Çamlıca Camisi'nin avlusuna kurulan şişme kaydırak ve zıp zıpın yanı sıra, tahta bacak, Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat gösterileriyle doyasıya eğlendi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Üsküdar İlçe Müftüsü Ali Çakmak, "Büyük Çamlıca Camisi'nin Üsküdar'daki 190. cami olduğunu, caminin bu şenlikle ilk faaliyetine başladığını söyledi.

Caminin, hayatın merkezi olması gerektiğini ifade eden Çakmak, "Caminin esas sahibi, sevgili çocuklarımız. Namazlarda, ramazan aylarında, teravih namazlarında ve yaz Kuran Kurslarında muhakkak caminin asıl sahibi olun. Sizlerin camilere sahip çıkacağınıza inanıyorum. Anne, babanız gibi Kuran kursundaki hocalarınızın, imam hatip kardeşlerimizin size öğrettiği manevi değerlere sahip çıktığınız zaman, Türkiye'nin, Türkiye'de yaşayan insanların veya dünya Müslümanlarının geleceğe daha güvenli bakacağına inanıyorum." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17 Haziran’da ülke genelinde başlatılan yaz Kur’an Kursları iki dönem halinde yapılıyor. Kur’an Kursları 9 Ağustos Cuma günü sona erecek.

İstanbul Çamlıca Camii ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin KÜLÜNK'ün de büyük destek verdiği programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa DEMİRYÜREK, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ve çok sayıda davetli katıldı.