05.08.2016

Hanımlara özel ''Şehitler Programı''

Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından, 15 Temmuz Şehitlerimizin ruhları için, 4 Ağustos 2016 tarihinde M.Ü. İlahiyat Fakültesi Camiinde Kuran'ı Kerim ve Mevlid programı tertip edildi.

Programa şehit ve gazi yakını hanımefendilerle birlikte, İstanbul Milletvekili Sayın Mihrimah Belma SATIR, Üsküdar Kaymakamımızın değerli eşi, Üsküdar Belediye Başkanımızın değerli eşi, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Sayın Muteber Gülsefa UYGUR, Üsküdar ve Beykoz Müftülerimizin değerli eşleri ve çok sayıda davetli hanımefendi katıldı.

Sunuculuğunu Üsküdar Vaizi Hafize ÇINAR'ın yaptığı programda, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR bir konuşma yaptı. Ardından Vaiz Hanife ÇOLAK ve Kur'an Kursu Öğreticileri Halise KÖSE, Ümmügülsüm KAHRAMAN, Cihannur SARIHAN, Zehra ÖZDEMİR, Fatma TAŞTEK ve Safinaz BOZKURT Kur'an-ı Kerim tilavet ettiler. Kur'an Kursu Öğreticisi Uğur Betül ÖZTÜRK Mevlid-i Şerif okurken, Kur'an Kursu Öğreticisi Melek ÖZTÜRK de kasideler icra etti.

Kendisi de bir şehit kardeşi olan Üsküdar Vaizi Zülal ALIŞKAN SATIR şehit aileleri adına duygularını ifade ederken, Üsküdar Başvaizi Fatma BAYRAM tarafından şühedanın ervahı, vatan ve milletimizin selameti, birlik ve dirliğimiz için, (okunan Hatm-i Şerifleri de kapsayacak şekilde) dua yapılarak tekbir ve salavatlarla program sona erdi.