12.01.2024

Filistin için kermes

“Gidin ve Mescid-i Aksâ'da namaz kılın. Şayet gidemez ve orada namaz kılamazsanız, oranın kandillerini aydınlatacak yağ gönderin.”(Ebu Davud -Salat 14)
Peygamber Efendimizin bu mübarek mabetle ilgili buyurduğu Hadisi Şerif gereği yola çıkan Üsküdar Müftülüğü Ferah Kız Kur'an Kursu Öğrencileri, Kur'an Kursu Öğreticisi Rukiye BELGE’nin öncülüğünde Filistin'e destek için biz de varız dediler. Bir yandan eğitimlerine devam ederken bir yandan da Filistin'in sembollerinden olan karpuz figürlü elişi anahtarlıklar ve yaka iğneleri ürettiler.
Üsküdar Müftülüğünün Filistin için düzenlediği kermes öncesinde sınıf olarak Türkiye Diyanet Vakfı Üsküdar şubesine toplamda  37.400 TL bağışta bulundular. Kermes zamanında kermese destekleri devam etti.
Kermes sonrasında da üretime devam ederek ürettikleri anahtarlık ve yaka iğnelerinden elde edilen 25.100 TL yi Sınıf ve Kur’an Kurslarını temsilen birkaç Öğrenci ile Üsküdar Müftüsü İbrahim Yavuz’a  makbuz karşılığı elden teslim ederek kermesin haricinde toplamda 62.400 TL bağışta bulundular.