04.12.2023

Üsküdar Müftülüğünden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Üsküdar İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından engelli görevlilerimiz ve ailelerine yönelik bir program gerçekleştirildi.

Engelli Koordinatörü Fatih Yılmaz tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başlayan program, Engelli Koordinatörü Arzu Söğüt tarafından İlçe müftülüğümüzce engellilere ve ailelerine yönelik gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü İbrahim YAVUZ , “Üsküdar Müftülüğü olarak engelli vatandaşlarımızın dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmek suretiyle engelli ve ailelerine dini rehberlik ve manevi destek sağlamakta olduklarını” ifade ederek peygamberimizin “görme engelli birine rehberlik etmenin, işitme ve konuşma engelli birine anlayacağı bir şekilde anlatmanın, bir ihtiyacı konusunda yol göstermemizi isteyen birine yol göstermenin, derman arayan dertliye yardım etmenin, yürüme güçlüğü çeken bir insanın koluna girip destek olmanın ve konuşmakta zorlanan bir insanın meramını ifade etmenin sadaka olduğu” hadisini hatırlatarak programa katılanlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Daha sonra program engelli kardeşlerimiz ve ailelerinin yaşamış oldukları sıkıntıları ve İlçe Müftülüğümüzden beklentilerini içeren dilek ve temennileri ile sona erdi.