18.10.2023

Büyük Çamlıca Camii'nde Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi.

Üsküdar Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlamış 99 hafızın “Hafızlık İcazet Merasimi” Büyük Çamlıca Camii'nde gerçekleştirildi.

Üsküdar Müftülüğü Cennet Camii İmam Hatibi Yasin Çınar'ın sunuculuğunu yaptığı program, Valide-i Cedid Camii İmam Hatibi Hami Edis, Mihrimah Sultan Camii Müezzini Bilal Yıldırım ve Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi İshak Danış'ın Kur'anı Kerim tilavetleriyle başladı.

Hafızlık Merasiminin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Üsküdar Müftüsü İbrahim Yavuz, misafirlere hoşgeldiniz diyerek, kısa sürede hafızlığını tamamlayan öğrencileri ve bu öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen başta anne babaları olmak üzere, gece gündüz demeden çaba sarfeden hocalarımızı tebrik ediyorum, ifadelerini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Arif Cevlek ise hafızlığın çok zor ve bir o kadar da önemli olduğunu belirterek hafızlarımızın Kur'anı Kerim'in kıyamete kadar muhafaza edilmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

İl Müftü Yardımcısı Arif Cevlek'in ardından konuşmasını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin önemi ve faziletleri hakkında öğütlerde bulundu. Hadisi Şerifte de geçtiği üzere "Hafızların ümmetin en şereflileri" olduğunun altını çizerek, Kur'anı Kerimin yalnızca okumak ve ezberlenmek için değil aynı zamanda anlaşılmak ve yaşanmak için geldiğini söyledi.

Hafız Osman Şahin' in konuşmalarının akabinde mezun olan hafız öğrenciler Kuranı Kerim'den kısa sureler okudu. Reisül Kurra Mustafa Demirkan'ın duasının tamamlanmasıyla öğrencilere icazetleri verilerek çeşitli hediyeler takdim edildi ve çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.