08.10.2023

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçemizde görev yapan Din Görevlilerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

Üsküdar Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Üsküdar Belediye Başkanı Sn. Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Sn. İbrahim Yavuz, Müftülüğümüz Personeli, ilçemizde görev yapan din görevlileri ve çok sayıda emekli hocamız katıldı.

Program, Büyük Çamlıca Camii Müezzini Saffet Çalış'ın Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Emekli Din Görevlisi Şevki İstanbullu, anılarını, duygu ve düşüncelerini ifade etti.
Üsküdar Müftüsü İbrahim Yavuz ise yaptığı konuşmada, camilerin maddi ve manevi olarak iki tür imarı olduğunu, maddi imar olan bir cami inşa etmenin önemli olduğunu ancak camilerin cemaatle dolması, ilim halkalarının oluşması demek olan manevi imarın çok daha büyük bir önem atfettiğine dikkat çekti.
Son olarak Üsküdar Belediye Başkanı Sn. Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın manevi iklimi yoğun bir ilçe olduğunu ve bu manevi iklimin oluşmasında din görevlilerinin çok büyük bir rol üstlendiğini belirterek din görevlilerinin haftasını tebrik etti.