30.09.2022

ÜSKÜDAR MÜFTÜLÜĞÜ 1. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI

Üsküdar Müftülüğü Bünyesinde düzenlenen Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı.

Üsküdar Müftülüğü ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Türkiye Fotoğraf Sanatları Federasyonun iş birliği ile düzenlenen “Üsküdar’ın Camileri ve Kedileri” temalı Üsküdar 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sona erdi.
Türkiye’nin dört bir tarafından yarışmaya katılan 603 aday arasından  birinciliği Şanlıurfa’dan “ibadet ve kedi”adlı fotoğraf çalışmasıyla Merve TERZİOGLU, ikinciliği İstanbul’dan “Haydi Namaza” Adlı fotoğraf çalışmasıyla Ahmet KAMA ve Üçüncülüğü İstanbul’dan “Arkadaş”Adlı fotoğraf çalışmasıyla Esengül ALICI aldı.

Ayrıca adaylardan Sertaç NURTAN, Öyküm KARAHAN  ve Şinasi YILDIRIM mansiyon ödülünü almaya hak kazandı.

Yarışmacıların fotoğraf çalışmaları, AFIAP fotoğraf sanatçısı Celal GEZİCİ ve Nurullah GENÇ, İstanbul Medeniyet Üniversitesin’den Doç.Dr Ekrem TAK ve Dr.İbrahim GENÇ, TFSF 7.dönem Başkanı Necip EVLİCE, Kocaeli Üniversitesin’den Doç.Dr.Haluk Arda OSKOY ve Üsküdar Müftüsü Esat YAPICI’dan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilmeye alındı.

Üsküdar Müftülüğü  1.Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuç Değerlendirmesinde konuşan Üsküdar Müftüsü Esat YAPICI, “Bir medeniyet başkenti olan Üsküdar’ın doğal güzelliklerini, kendine has özelliklerini, tarihi mekanların ruhunu, şehrin dokusunu ve insana saygı ile tüm canlılara yönelik sevgi ve merhameti yansıtan huzur iklimini; camiler ve kediler özelinde ön plana çıkaracak şekilde fotoğraflar çekmek ve bu özgün kareler sayesinde gençlerimize, topluma ve gelecek nesillere hem değerlerimizi aktarmak hem de farkındalık kazandırmak  için bir ilke imza attık. Üsküdar’ın tarihi görsel  hikayesini, yolu Üsküdar’dan geçen herkesle birlikte yazmak istedik. Tüm fotoğraflar geleceğe sanatsal bir miras olarak aktarılacaktır.” dedi.

Konuşmasının ardından tüm fotoğraf sanatçılarına teşekkür eden Müftü Esat YAPICI, yarışmada dereceye girenleri tebrik ederek ödüllerinin, Üsküdar Müftülüğü tarafından düzenlenecek olan Din Görevlileri Haftası açılış programında takdim edileceği bilgisini vermesiyle yarışma programı sona erdi.