28.09.2021

ÜSKÜDAR BÜYÜK ÇAMLICA CAMİİNDE HAFIZLIK İCAZET MERASİM TÖRENİ YAPILDI.

Hafızlıklarını tamamlayan 172 öğrenci için Üsküdar Büyük Çamlıca Camiinde "İcazet Merasim Töreni" düzenlendi.
Üsküdar Müftülüğüne bağlı İmam-ı Azam, Beylerbeyi Abdullahağa, Kirazlıtepe, Küplüce, Cennet, Kerime Hatun, Hacı Mehmet Öztürk (Ahmediye) ve Ünalan Erkek Kur’an Kurslarından mezun olan 172 Hafızı Kelamın icazet merasimi yapıldı.
Tören, Üsküdar Pazarbaşı Camii İmam-Hatibi Hafız Adem BİLGETAY’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetine Süleymaniye Camii Emekli İmam-Hatibi Kurra Hafız Mehmet SEVİNÇ ve Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Kurra Hafız Ramazan PAKDİL ile devam edildi. Ardından kurslardan mezun olan hafızlar, Fil, Kureyş, Maun, Kevser, Kafirun, Nasr, Tebbet, İhlas, Felak, Nas, Fatiha Süreleri ile Bakara Süresinin ilk 5 ayetini okudular.
İcazet Merasim Törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu başkanı Osman Şahin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen, Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, Üsküdar Müftüsü Esat Yapıcı, Üsküdar Müftülüğü Şube Müdürleri, Abdülkadir Ekşi ve Mustafa Demirtaş, hafızlık kur’an kursu öğreticileri, Üsküdar Müftülük personelleri, öğrenci veli ve vatandaşlar katıldı.
İcazet Tören, Reisul Kurra Vekili Kurra Hafız Mustafa DEMİRKAN tarafından yapılan duanın ardından hafızlara hediye takdimi yapılarak sona erdi.