20.09.2021

HAFIZLIK PROJESİ KAPSAMINDA İCAZET MERASİM TÖRENİ YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, ülke genelinde çok sayıda imam hatip öğrencisi, eğitimini hafızlıkla taçlandırdı.

"Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 45 öğrenci daha hafız oldu.

Üsküdar Şehit Ayşe Aykaç Kız Anadolu İmam-Hatip Ortaokulunda eğitimlerine devam eden 45 öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Üsküdar Büyük Çamlıca Camiinde "İcazet Merasim Töreni" düzenlendi.
Tören, Büyük Çamlıca Camii İmam-Hatibi İshak Danış’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Program, Milli Eğitim bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu başkanı Osman Şahin’in konuşmaları ile devam etti. Konuşmacılar eğitimlerini hafızlıkla taçlandıran öğrencilerle hocalarını ve ailelerini tebrik ettiler.

İcazet Merasim Törenine, Milli Eğitim bakan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Din öğretimi genel müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu başkanı Osman Şahin, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediye başkan yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Üsküdar Müftüsü Esat Yapıcı, Üsküdar Müftülüğü Şube Müdürü Abdülkadir Ekşi, öğrenci veli ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camisi Emekli İmam-Hatibi Mustafa Demirkan tarafından yapılan dua ile son buldu.