22.05.2024

Üsküdar Müftülüğü Küplüce Erkek Kur'an Kursu Hafızlık Programı Töreni

Üsküdar Müftülüğü Küplüce Erkek Kur'an Kursunda Hafızlık Hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan 13 öğrenci için düzenlenen Hafızlığa Başlama Töreni oldukça anlamlı geçti. Öğrencilerin aileleri, mahalle sakinleri, din görevlileri ve Kur'an'a olan sevdasıyla tanınan kişilerin katılımıyla gerçekleşen bu özel etkinlikte, hafızlık yolculuğunun önemi ve değeri vurgulandı.

Üsküdar Müftülüğü vaizlerinden Mustafa Çınar'ın konuşmasıyla başlayan programda, hafızlığın Allah katındaki yüksek değeri ve Kuran kurslarının toplum için taşıdığı önem üzerinde duruldu. Ardından, Küplüce Kur'an Kursu Yöneticisi Şuhayip Akıncı, öğrencilerin hafızlık yolculuğunda izleyecekleri adımlar hakkında bilgi verdi. 4. sınıfı başarıyla tamamlayanların 5. sınıfa geçişlerinin yanı sıra, 5. sınıfı bitirenlerin 6. sınıfa geçişlerine odaklanılarak, hafız adaylarının yatılı veya gündüzlü seçeneklerle kursa devam edebilecekleri belirtildi.

Program, hafızlık yolculuğuna adım atan gençlerin heyecanını ve ailelerinin gururunu yansıtan duygusal anlara sahne oldu.