13.05.2023

HACI ADAYLARINA HAC EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Şile’de “2023 Yılı Hac Yolcularının Eğitim Semineri” düzenlendi

13 Mayıs 2023 tarihinde Cumartesi günü İlçe Müftülüğümüz tarafından hacca gidecek hacı adaylarına yönelik “2023 Hac Yolcularının Eğitimi Semineri” gerçekleştirildi.

İlçe Müftümüz ve personelleri tarafından Şile Merkez Yeni Camide yapılan Hac Eğitim Seminerine 2023 Yılında Hac için kesin kayıt yaptıran, Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan pek çok vatandaşımız katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde İlçe Müftümüz Necmi Ünsal   tarafından "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti", "Hac Yolculuğuna Çıkmadan Maddi ve Manevi Hazırlık", "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki", "Hacda bulunan Hikmetler ", "Hz. Peygamber [s.a.v],Mescid-i Nebevî ve Medine" Konularını içeren bilgilendirmeler yapıldıktan sonra Müftülük  VHKİ Tacettin Altınay tarafından da bazı teknik konularda çeşitli açıklamalar yapıldı.

Seminerin başlangıcında yaptığı konuşmasında İlçe Müftümüz Necmi Ünsal :
"2023 yılında Ülkemizden 83 bin 430 hacı adayı Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çekilen kura sonucunda hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.
Hac İbadeti, imkanı olan her Müslümanın belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı bir ibadettir. Hac; dilleri, kültürleri, renkleri, ırkları, ülkeleri farklı ancak hedefleri, duyguları ve gayeleri aynı milyonlarca Müslümanın ilahi aşk içerisinde bir araya gelmesi ve birlikte Allah’a yönelmesidir. Bu duygular içerisinde burada gerçekleştirdiğimiz seminerin faydalı ve hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden temenni, dua ve niyaz ediyorum.” dedi.

İlçe Müftümüz Necmi Ünsal konuşmasının sonunda hacı adaylarından özellikle ülkemiz, milletimiz, ailemiz, çocuklarımız ve İslam alemi hatta tüm insanlık için özel olarak dua etmelerini rica ederek hacca gidecek hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diledikten sonra duasına şöyle devam ederek sözlerini bitirdi:

“Allah [c.c], hacı adaylarımıza kutsal topraklara hayırlı bir şekilde varmayı, beytullaha sağlık ve afiyet içerisinde ulaşmayı, hac ve umrelerini makbul ve mebrur bir şekilde eda edip evlerine ve ailelerine, günahlarından arınmış, hacları ve hacılıkları kabul olmuş bir şekilde sağlık, afiyet ve huzur içerisinde dönebilmelerini nasib eylesin.
Hacca gitmeyi ve hacı olma duygusunu tatmayı özlemle bekleyen tüm din kardeşlerimize de bir dahaki yıl bu güzelliğe ve nimete erişebilmeyi nasib eylesin.”