Şile Müftülüğü

22.03.2017

Turgut ÇAVDAR

ÖZGEÇMİŞ

1966 Yılında Sinop ili Gerze ilçesinde doğdu. 2 yaşında iken ailesi ile İstanbula yerleşti. İlkokulu İstanbul Gaziosmanpaşa da bitirdi. İlkokuldan sonra Bayrampaşa Yeşil Camii Kuran Kursuna yazıldı.

Bu kursta hafızlığını ikmal ettikten sonra arapça özel dersler aldı. Dışarıdan bitirme imtihanlarına katılarak Gaziosmanpaşa İmam-Hatip Lisesi orta kısmını bitirdi. 1987 yılında askerliğini yaparken Nevşehir İmam-Hatip Lisesini dışarıdan bitirdi.

1990 yılında Bursa İlahiyat Fakültesini kazandı. Bu okulda okurken 1994 yılında Bursa İli Nilüfer İlçesinde imam hatiplik görevine başladı. 1995 yılında ilahiyatı bitirdi.

1996-1998 yıllarında 13. dönem Haseki Eğitim Merkezinin müftüler ve vaizler bölümünden mezun oldu. 1998 yılında Sakarya İli Hendek İlçesine vaiz olarak atandı. 1999 yılında Hakkari İli Yüksekova İlçesine müftü olarak atandı.

2002 yılında Haseki Eğitim Merkezinde kıraat bölümünün sınavlarını kazandı. 2005 yılına kadar 8. dönem kursiyer olarak Kuranı Kerimin tamamını aşere ve takrib metodu üzere tilavet etti ve hocalarından icazetini aldı. Aynı yıl Karabük İli Yenice İlçesine müftü olarak atandı. 2008 yılında din görevlisi olarak yurtdışına gönderildi. Almanyada toplam 4 yıl görev yaptı. Almanya dönüşü 2012 ile 2019 yılları arasında Edirne İli Süloğlu İlçesinde müftülük yaptı. Temmuz 2019 tarihinde Şile İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

Evli ve 3 çocuk babası olup  Arapça bilmektedir.