25.03.2023

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN RAMAZAN AYI MESAJI

Kıymetli Kardeşlerim !
Ramazan-ı Şerif Ayınız Mübarek olsun.

Hep birlikte toplum olarak bir Ramazan ayına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Öncelikle bizleri evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşturan Yüce Allah’a hamd ediyoruz. Bu vesileyle inşallah 22 Mayıs 2023 Çarşamba günü ilk teravih namazını kılıp ertesi günü de oruç tutarak Ramazan ayını ihya ve idrak etmeye başlayacağız.

Şurası muhakkak ki, Ramazan ayı birçok iyilikleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir aydır. Zaman bakımından vakitlerin en faziletlisi içerisinde bin aydan daha hayırlı ve mübarek Kadir Gecesinin bulunduğu Ramazan ayıdır. Ramazan ayı bir yönüyle oruç  ayı, diğer bir yönüyle de Kur’an ayıdır. Bu ayda Kur’an-ı Kerim’in insanlığa sunmuş olduğu evrensel mesajı anlamak için gayret göstermeliyiz. Aynı zamanda hayatımıza da tatbik etmeliyiz.

Değerli Kardeşlerim !
Ramazan ayında tutulacak olan oruç farzdır. Allah Teâlâ (cc) Bakara suresinin 183. ayetinde “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.” buyurmaktadır.
Peygamberimiz (sav) efendimiz de, “Kim Ramazan orucunun farz olduğuna inanarak ve mükâfatını sadece Allah’tan umarak oruç tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuş, bizlere  “Ramazan-ı Şerif ayına ulaştığına kim sevinir ve bu sevincinin gereğini ibadet ve iyilikler bakımından yerine getirirse Allah Teâlâ (cc)  o mü’minin cesedini ateşe haram kılar.” müjdesini vermişlerdir.
Aynı zamanda Ramazan ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunduğu bir ay olduğu gibi fakirlerin doyurulduğu ve giydirildiği, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, fert ve toplum olarak nice iyiliklerin ve güzelliklerin yaşandığı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Böylece insan elinde bulunan nimetlerden dolayı şükreder ve imkânı olmayan kardeşleriyle paylaşmayı da öğrenerek iyiliklerin artmasına sebep olur.

Bu ilahi emirler ve peygamberimizin müjdeleri doğrultusunda Ramazan-ı Şerifinizi gönülden tebrik eder, İslam aleminin, milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın sulh-u sükununa  vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim.
Bu vesileyle iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması ve yaşatılması temennisiyle, mübarek Ramazan ayının başta Şile'mize, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar, iyilikler ve güzellikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ve temenni ediyorum.

Ramazanınız mübarek olsun.

Necmi ÜNSAL