09.03.2024

İstanbul’da "Savaş, Göç ve Kadın" konferansı

İstanbul İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik "Savaş, Göç ve Kadın" konulu konferans düzenlendi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen konferansa Yazar Zahide Tuba Kor konuşmacı olarak katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan İstanbul Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, savaşların sona erdiği bir huzurlu bir Ramazan dileğinde bulunarak katılımcılara teşekkür etti.

“Savaşlarda sadece kadınlar değil çocuklar, yaşlılar ve erkekler ayrı ayrı acılar çeker.” diyen Yazar Kor şunları ifade etti; “Uzun yıllar savaş gören toplumlar aynı kaderi yaşıyor. Filistinli birinin yaşadığı acı ile bir Suriyelinin, Iraklının ve Afganlının yaşadığı acı arasında aslında bir fark yok. Savaş da göç de insanın hayatını allak bullak eden bir olgudur. Savaşlar biter ama onun bireysel ve toplumsal etkileri on yıllarca sürer. Düşen insana muamelemiz bizim ne olduğumuzun ölçüsüdür. Allah’ın hangi kulunu daha çok sevdiğini biliyor muyuz?”

Programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti Eyüp Sultan Camii Uzman İmam Hatibi Beytullah Özdemir tarafından gerçekleştirildi.

Vatandaşların katıldığı program çiçek takdimi ile sona erdi.