07.05.2023

İstanbul`da Huzur Dersleri Başlıyor

İstanbul Müftülüğü “Huzur Dersleri” projesi kapsamında İstanbul`daki kurum amirlerinin eşlerine yönelik program düzenledi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından İstanbul Hakim Evi’nde düzenlenen ilk program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un eşi Prof. Dr. Hatice Kelpetin Arpaguş`un ev sahipliğinde gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde icra edilmek amacıyla hazırlanan ve tanışıp kaynaşmak, birlik ve beraberliği tesis etmek amacıyla ülke genelinde sürdürülen "Huzur Dersleri" projesi kapsamında kadınlar düzenli olarak bir araya geliyor. Programlarda Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetleri tanıtılıyor, her ay farklı bir konu üzerinde hasbihal ediliyor.

Programa TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un eşi Sabriye Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya`nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde görev yapan kaymakamlar ile kurum amirlerinin eşleri, İl Müftü Yardımcıları Huriye Akbıyık ve Ayşe Coşkun ile İl ADRB Koordinatörü F. Hilal Ferşatoğlu katıldı.

Programdan duydukları memnuniyeti ifade eden katılımcılar, “Huzur Dersleri” hakkında değerlendirmelerde bulundu.