06.01.2023

Restorasyonu Tamamlanan Eminönü Yeni Camii İbadete Açıldı

İstanbul Fatih ilçesindeki Eminönü Yeni Camii’nin restorasyonunun tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açılması dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış programı öncesi cuma namazı eda edildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş namaz öncesi hutbe irad etti ve cuma namazını kıldırdı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bir Cuma bayramındayız. Böyle bir bayram gününde hamd olsun uzun bir süredir tadilatı tamiratı restorasyonu devam eden Yeni Camii'mizi yenilemiş oluyoruz. Bu birlik ve beraberlik bizim en büyük bayramımız olacak." dedi.

2016 yılında restorasyonuna başlanılan Yeni Camii’nin açılış kurdelesi Müftü Arpaguş’un yaptığı dua sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kesildi.

Programa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri, İstanbul İl Müftü Yardımcıları Mustafa Yavuz ve Metin Akbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.