05.01.2023

İstanbul`da Hac Ön Kayıt Değerlendirme Toplantısı

İstanbul Müftülüğü 2023 yılı Hac ön kayıtları konusunda değerlendirme toplantısı düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, ön kayıt işlemlerini yapacak tüm personele kolaylıklar diledi. Hac İşlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Arif Cevlek, 2023 Yılı Hac ön kayıtlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Cevlek “Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş`ın 9 Ocak`taki Cidde`de katılacağı toplantı sonrası hac ile ilgili bilgiler netleşecek. Geçmiş yıllarda kayıt yaptırıp 2020 yılında kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 05 Ocak 2023 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellenmişti. İlk defa kayıt yaptıracaklar anlaşmalı bankalardaki (Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım) kurumsal tahsilat hesabına veya ilgili bankaların internet bankacılığı aracılığıyla, 250 (İkiyüzelli) TL ön kayıt ücreti yatıracaklar. Ön kayıt ücretini yatırdığı halde süresi içerisinde müracaatını tamamlamayanların müracaatları ise kabul edilmeyecektir.” dedi.

Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Toplantıya 39 ilçe Müftülüğünde görev yapan Şube Müdürleri ile daire personeli katıldı.

​Hac ibadetini yapmak üzere 2023 yılında kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, müracaatlarını 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.