04.08.2022

Etkili Hutbe Sunumu Yarışması İstanbul Bölge Elemesi Yapıldı

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri” çerçevesinde din görevlileri arasında düzenlenen “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” İstanbul bölge elemesi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlediği “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” İstanbul bölge elemesi için oluşturulan komisyonda Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığı Başkanı Fatih Çelik, İstanbul İl Müftü Yardımcısı İsa Aktaş, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Palabıyık, İstanbul Haseki Reisülkurra Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Abdullah Özkan ve Beşiktaş İlçe Uzman Vaizi Soner Çelebi görev aldı.​

Süleymaniye Camii'nde gerçekleştirilen “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması”nda Gaziosmanpaşa Taşköprü Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Sabri Yıldırım Birinci, Başakşehir İlçe Müftülüğü Elmalılı Hamdi Yazır Camii Müezzin Kayyımı Ömer Uslu İkinci, Sanko Sanayi Sitesi Yüksel Kaya Camii Müezzin Kayyımı Ali Kakşi üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan İmam Hatibi Sabri Yıldırım Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.