12.05.2022

Din Görevlileri Arası Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İstanbul Elemesi Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2022 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri” çerçevesinde düzenlediği Din Görevlileri Arası Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İstanbul Elemesi gerçekleştirildi.

Erkek Din Görevlileri Arası Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İstanbul Elemesi Süleymaniye Camii’nde, Kadın Din Görevlileri Arası Kur’ân-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma Yarışması ise İstanbul Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul Müftülüğü tarafından oluşturulan komisyonlar maharetiyle gerçekleştirilen yarışmalarda erkekler kategorisinde Bilal Yıldırım birinci, Burhan Açıkgöz ikinci, Eyüp Erdim üçüncü oldu. Yarışmanın kadınlar kategorisinde ise Emine Şen birinci, Münevver İnik ikinci, Sevda Tekin üçüncü oldu.

İstanbul elemelerinde başarılı olan 7 erkek personel ile 3 kadın personel bölge elemesine katılmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren personele hediye takdim edilmesiyle program sona erdi.