11.05.2022

Müftü Safi Arpaguş Şile’de Açılışlar Gerçekleştirdi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla Şile’de yapımı tamamlanan gençlik merkezi ve Kur’an kursu açılışları gerçekleştirildi.

Şile’de Geçerken Diyanet Gençlik Merkezi, Şile İlçe Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Şile İlçe Müftülüğü Vedia Özeyenice hafızlık Kur’an Kursu açılışları gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programı İlçe Müftüsü Metin Akbaş’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Yaptığı konuşmada çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesinde 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarının ve gençlik merkezlerinin önemine değinen Müftü Safi Arpaguş “Hepimiz istiyoruz ki yeni nesillerimiz, evlatlarımız, çocuklarımız ve gençlerimiz, milli ve manevi değerlerimizin bilinciyle yetişsin. Çünkü milletimizin ve devletimizin payidar olması, ebedi olarak ayakta kalması, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız oranda mümkün olacaktır. Bunun için dünyanın tam kavşak noktasında bulunan bu coğrafyada, ülke ve millet olarak hakikaten ciddi çalışmalarla genç nesillerimizi, yeni nesillerimizi bu milli ve manevi duygularla bu sağlam iman ve akideyle yetiştirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız, 4-6 yaş grubu Kur’an kursları ve anaokulu seviyesinde Kur’an kursları ile biraz önce gördüğünüz cıvıl cıvıl yavrularımızın Allah ile peygamber ile kitap ile dini ve ahlaki değerlerimizle daha küçük yaşta buluşmasını temin maksadıyla böyle bir hizmet alanı açmış bulunuyor. Halkımızdan ve milletimizden gördüğümüz destek ve bu konudaki rağbet bizlere sorumluluk alanımızın çok daha büyük ve ağır olduğunu gösteriyor.” ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden Müftü Arpaguş, “Hz. Ali efendimiz, ‘Evlatlarınızı, çocuklarınızı sizin çağınıza göre değil onları yaşadıkları çağa göre yetiştiriniz.’ buyuruyor. Evet, biz biraz kendi dünyamız üzerinden çocuklarımızı okumaya ve onları bizim görgümüz, ahlakımız ve kurallarımızla yetiştirmeye çalışıyoruz ama zaman çok hızlı ilerliyor ve onların çağı onların asrı bizim yakalayamadığımız yeni gelişmelere gebe. Dolayısıyla onları bu yeni gelişmelerle, modern hayatın sunduğu imkanlarla yetiştirirken asla ihmal etmememiz gereken husus milli ve manevi değerlerimiz, dinimiz, imanımız, Kur’anımız ve ahlakımız olmalıdır.” dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın konuşma yaptığı programda 4-6 yaş öğrencileri ve Şile Anadolu Lisesi öğrencileri ilahi ve ezgi dinletisinde bulundu.

Açılışı yapılan binaların yapımına katkı sağlayan hayırsever Ersin Özeyenice’ye, Elele Yarınlar Vakfı Yönetimine ve Kastamonu Entegre Şirket Yönetimine plaket takdim edildi.

Yapılan duanın ardından kurdele kesilmesiyle açılışların gerçekleştirildiği programa İstanbul İl Müftü Yardımcıları Mustafa Yavuz, Zekeriya Bülbül, İsa Aktaş, Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Ergar, Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan, Şile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İhsan Yeğen, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Beykoz İlçe Müftüsü Ali Efe, Şişli İlçe Müftüsü Tahsin Aydın, Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit ve Adalar İlçe Müftüsü Adem Özdemir ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışı yapılan binalarda incelemelerin ardından program sona erdi.