07.09.2021

Kanuni Sultan Süleyman Han, Kabri Başında Dualarla Anıldı

Kanuni Sultan Süleyman Han vefatının 455’nci yıl dönümünde kabri başında Kur’ân-ı Kerîm ve dualarla anıldı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun “Muhteşem” olarak ifade edilen Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han, vefatının 455’nci yıl dönümünde düzenlenen programla  anıldı.

Süleymaniye Camii haziresinde bulunun Sultan Süleyman Han’ın türbesinde gerçekleştirilen programda Kur’ân-ı Kerîm tilâvetinin ardından İstanbul İl Müftü vekili Mustafa Yavuz tarafından dua okundu. Program, Süleymaniye Camii’nde mevlid-i şerif okunmasıyla devam etti.

Anma programına İstanbul Müftüsü vekili Mustafa Yavuz, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul İl Müftü yardımcısı Selahattin Yılmaz, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve  vatandaşlar katıldı.

Program, kabir ziyareti ve duaların ardından sona erdi.