15.07.2021

251 Şehit, 251 Motosikletlinin Katılımıyla Anıldı

Şahadetlerinin 5.yıl dönümünde 251 şehit, 251 motosikletlinin katılımıyla anıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde motosikleti üzerinde şehit olan Yılmaz Ercan başta olmak üzere 251 şehidi anmak amacıyla 251 motosikletlinin katılımıyla anma programı gerçekleştirildi.

Ayasofya Meydanı’nda başlayan programda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dünya Şampiyonu Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Dünya Superbike Şampiyonası yarışçılarından Milli Motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ile 15 Temmuz Şehidi Batuhan Ergin’in babası Ahmet Ergin ve annesi Deniz Ergin’in de aralarında bulunduğu 251 motosikletli, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne hareket etti.

Yılmaz Ercan’ın şehadete yürüdüğü noktada gerçekleştirilen programda Dolmabahçe Camii Müezzin-Kayyım-ı Abdullah Özkan’ın motosiklet üzerinde Türkiye turu yaparak okuduğu hatimle beraber 251 şehit için okunan 251 hatmin duası yapıldı.

Anma programında Dolmabahçe Camii Müezzin-Kayyım-ı Abdullah Özkan Kur’ân-ı Kerim tilavetinde bulundu. İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ise okunan 251 hatmin duasını yaptı.

Programa, Milletvekili Kenan Sofuoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İl Müftü yardımcıları Mustafa Yavuz ve Hüseyin Demirhan, Üsküdar İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Milli Motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ile 15 Temmuz Şehidi Batuhan Ergin’in babası Ahmet Ergin ve annesi Deniz Ergin’in de aralarında bulunduğu motosikletli şehit yakınları katıldı.

Program, yapılan duaların ardından sana erdi.