15.07.2021

15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Kur’ân-ı Kerim ve dualarla anıldı.

İstanbul Valiliği’nin himayesinde ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Edirnekapı 15 Temmuz Demokrasi Şehitliğinde, 15 Temmuz şehitlerini anma programı gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla Edirnekapı 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde gerçekleştirilen program, Ayasofya-i Kebîr Camii Şerîfi İmam-Hatibi Ferruh Muştuer, Eyüpsultan Camii İmam-Hatibi Beytullah Özdemir ve Murat Paşa Camii İmam-Hatibi Veli Solak hocaların şehitlerin kabirleri başında okudukları Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimiz için gece boyunca 30 din görevlisi tarafından okunan hatm-i şerîfin duasını yapmasıyla devam etti.

Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İl Müftü yardımcıları Mustafa Yavuz ve Hüseyin Demirhan, Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, şehit yakınları, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz şehitlerini anma programı, kabir ziyareti ve duaların ardından sona erdi