14.07.2021

Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması Programı Düzenlendi

İstanbul Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması programı düzenledi.

İstanbul Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Haliç Kongre Merkezi’nde Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması programı gerçekleştirildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması programında İstanbul İl Müftüsü Prof Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından Kur’ân-ı Kerim tilavet edildi ve dua okundu.

Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması programında programda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Türkiye Geçilmez’ dediği gün. Ölümün, şehadet mertebesine yükseldiği gün. Türkiye'de 251 defa şehit olduğumuz, 2 bin 700 defa gazilik rütbesine eriştiğimiz gün. İstanbul'umuzda 99 kardeşimizin şehadet şerbeti içtiği gün. 974 kardeşimizin vatan için serden geçtiği, gazi olduğu gün. Bizler ebedi saadete talibiz. Onun rızasına kavuşmak varlık sebebimizdir. Bize verilen her nefese şükreder zamanı geldiğinde asıl sahibine geri vermekten çekinmeyiz. Canımızla, kanımızla ve bütün varlığımızla hak bildiğimiz yolda yürürüz. Haktan geldiğimize ve yine ona döneceğimize inanırız. Zillet altında yaşamaktansa onurlu bir ölümü tercih ederiz. Hele de vatan, millet, devlet, bayrak, din ve namus gibi yüce değerlerimiz söz konusu olduğunda neler yapabileceğimize, tarih defaatle şahitlik etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de aynı bilinç ve inançla canımız, malımız, kanımız pahasına, bu kutsal emanetleri koruyoruz. Çünkü biz, şehadeti en yüce rütbe biliriz. Şehadet mertebesine ulaşmayı dünyadaki her şeyden daha değerli ve aziz biliriz. Yüce Rabbimizin Kur'ân-ı Kerim'de Bakara Suresi 154. Ayette buyurduğu gibi Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiz, bilakis onların diri olduğuna iman ederiz. Bedr'in aslanlarından Çanakkale'nin kahramanlarına, Çanakkale’nin kahramanlarından 15 Temmuz'un şanlı direnişçilerine kadar hak uğruna canlarını feda eden şühedayı bir kez daha rahmet şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.

Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Aksu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Önder Yaman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sirkeci Şube Başkanı Gazi Ahmet Kendigel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Reşit Yazıcı ile 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri katıldı.

Program, 15 Temmuz şehitleri için yapılan duaların ardından sona erdi.