15.06.2021

Masaldan Çocuğa Projesi’ ne Katılım ve Katkı Sağlayan Personele Teşekkür Belgesi Verildi

İstanbul İl Müftülüğü Aile Dini Rehberlik Bürosu (ADRB)  Çocuk Birimi’nin hazırlamış olduğu “Masaldan Çocuğa Projesi”ne katılım ve katkı sağlayan personele teşekkür belgesi verildi.

İstanbul İl Müftülüğü, “Masaldan Çocuğa Projesi” kapsamında; Masal-Oyun Değerler Eğitiminde İlke ve Yöntemler, Ses Eğitimi, Masal İskeleti Çıkarma ve Masal-Hayal Atölyesi, Uygulama ve Değerlendirme aşamalarına katılım ve katkı sağlayan personele teşekkür belgesi takdim töreni düzenledi.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın katılımıyla Nuruosmaniye Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen törende konuşan İl Müftü yardımcısı Halime Yıldız, projenin 6-11 yaş  grubu çocuklara yönelik olduğunu ifade etti.

Törendeki konuşmasında yeni yetişen gençlerin dini ve dindarlığı anlamalarında değerler eğitiminin önemine değinen İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, “Günümüzde dinin takdiminde, sunumunda yada gençlerimize din tasavvuru kazandırmada merkeze almamız gereken yegane şey modern tabirle değerler eğitimi, bizim klasik tanımlamayla ahlak eğitimi olsa gerek. Dindarlık dendiği zaman yada din dendiği zaman kafada bazı tasavvurlar şekilleniyor. Bizde genellikle ibadeti merkeze alan bir dindarlık anlayışı var. Yani din dendiği zaman hemen bir takım ibadetler ve bu ibadetlerin zahiri yönü, şekli yönü akla geliyor. Ama esas din dediğimiz şey herhalde ahlak olsa gerek. İnanç ve ibadet adına yaptığımız şeyler eğer ahlaki davranışı sonuç vermiyorsa orada aslında dinin özünün değil şeklinin tezahür ettiğini söyleyebiliriz.” sözlerine yer verdi.

Salgın (Covid19) kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen program, projeye katılım ve katkı sağlayan personele teşekkür belgesi ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.