08.06.2021

Görev Yerleri Değişen Müftüler İçin Veda Programı Düzenlendi

İstanbul Müftülüğü, görev yerleri değişen Müftüler için veda ve plaket takdimi programı düzenledi.

İstanbul Müftülüğü, görev yerleri değişen il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri için Fatih Camii Kur’ân Kursunda veda ve plaket takdimi programı gerçekleştirdi.

Programda, ilçe müftüleri adına Avcılar İlçe Müftüsü Bekir Derin, il müftü yardımcıları adına ise İstanbul İl Müftü yardımcısı Bahri Şamat söz alarak bir konuşma yaptı.

Müftü Derin yaptığı konuşmada “Bu bir bayrak yarışıydı dün birilerinden teslim aldık bugün ise gelecek hocalarımıza teslim edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Müftü Şamat ise konuşmasında “İstanbul’da görev yaptığımız süre içinde çok büyük mazhariyetler gördük, şahit olduk. Başta Büyük Çamlıca Camii açılışı, Ayasofya Camii açılışı ve en son Taksim Camii’nin açılışına şahitlik etmek bizim için bir onurdur.” sözlerine yer verdi.

Programda konuşan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, hizmetlerinden dolayı il müftü yardımcılarına ve ilçe müftülerine teşekkür ederek haklarını helal etmelerini istedi ve yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Görev yerleri değişen müftülerden İstanbul İl Müftü yardımcısı Bahri Şamat, Kocaeli İl Müftü yardımcılığına; İstanbul İl Müftü yardımcısı Ömer Erden, Ankara İl Müftü yardımcılığına; İstanbul İl Müftü yardımcısı Caner Akdemir, Bursa İl Müftü yardımcılığına; İstanbul Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Bursa Nilüfer İlçe Müftülüğüne; İstanbul Avcılar İlçe Müftüsü Bekir Derin, Konya Selçuklu İlçe Müftülüğüne;  İstanbul Büyükçekmece İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ, Kocaeli Kartepe İlçe Müftülüğüne; İstanbul Maltepe İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, Şanlıurfa Eyyübiye İlçe Müftülüğüne; İstanbul Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, İzmir Selçuk İlçe Müftülüğüne; İstanbul Şile İlçe Müftüsü Turgut Çavdar, Çanakkale İl Müftü yardımcılığına nakil oldu.

İl müftü yardımcıları ve ilçe müftülerinin katıldığı program, plaket takdimiyle sona erdi.