03.04.2021

Sultanahmet Meydanı Gezileri Devam Ediyor

İstanbul Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü’nün düzenlediği Sultanahmet Meydanı Gezileri devam ediyor.

İstanbul Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü, göçmenlerin toplumsal uyumuna katkı sağlamak amacıyla “Sultanahmet Meydanında Tarihi Yaşamak” adlı projeyi gerçekleştiriyor.

“Sultanahmet Meydanında Tarihi Yaşamak” adlı proje ile Örme Sütun, Burmalı (Yılanlı) Sütun, Dikilitaş, Alman Çeşmesi, Türbeler, Sultanahmet Camii ve Ayasofya-i Kebir Camii Şerif ziyaret edilerek tarihi yönleri anlatılıyor.

İstanbul Müftülüğü Göç Kadın Koordinatörü Dr. Emine Meydan rehberliğinde gerçekleştirilen gezi programı, İstanbul Müftülüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolüne istinaden açılan Türkçe Dil Kursu’nu tamamlayan göçmenlere yönelik yapılıyor.

Daha önce Beyoğlu, Esenler, Bahçelievler ve Fatih ilçeleriyle gerçekleştirilen gezi programı, yılsonuna kadar devam edecek.