25.12.2020

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii’nin Açılışı Dualarla Yapıldı

İstanbul Kartal’da yapımı tamamlanan Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın katıldığı törenle açıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise şehirlerin kalbinin camiler olduğunu söyledi. Erbaş, camilerin İslam diyarının mühürleri olduğunu dile getirerek, “İşte burada kubbesiyle minareleriyle, külliyesiyle Kur'an kursuyla bu mahallenin bu şehrin kalbinin merkezindeyiz. İstiklal Marşı şairinin şu mısralarını hatırlamamak imkânsız ‘Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli. Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’” dedi.

Başkan Erbaş, açılışı gerçekleştirilen caminin adının önemli bir olayı hatırlattığına işaret ederek, “Hicret Camisi. Allah Resulü Efendimiz Mekke'den Yesrib'e hicret edip, orayı nurlu şehir Medine-i Münevvere haline getirebilmek için ilk yaptığı işlerden biri Mescid-i Nebevi'yi inşa etmek oldu. Peygamberimiz bununla kalmadı Suffe’yi yaptı. Suffe mektep demektir, medrese demektir. Sufe ile Mescid-i Nebevi'yi bir külliye haline getirdi. O Suffe’de nice alimler yetişti. Hz. Ebubekirler, Hz. Ömerler, Hz. Osmanlar, Hz. Aliler, Hz. Fatımalar, Hz. Aişeler yetişti.” diye konuştu

Bir beldenin münevver olabilmesi için camiye, mektebe, okula ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Burada bir isim daha var “Öğretmen Semiha Yıldırım Kur'an Kursu. Öğretmen ve Kur'an kursu ne kadar yakışıyor birbirine. Çünkü Allah Resûlü Efendimiz, “Ben öğretmen olarak gönderildim.” diye buyurmuştur. Bu hadisi şerif bizim yolumuzu çizmektedir. Her öğretmenin, rehberinin Hz. Muhammed Mustafa olduğunu göstermektedir. O yüzden “Öğretmen Semiha Yıldırım Kur'an Kursu” ismi çok yakışmış. Rabbim hayırlara vesile eylesin.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi planladıkları, 81 ilde, 81 4-6 yaş Kur'an kursu ve 81 anaokulu projelerinin olduğunu dile getirerek, “Yıldırım ailesi de bize bu konuda destek olacak inşallah. Ben şimdiden kendilerine çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Yıldırım, kışın ortasında güzel bir günde güzel bir vesileyle bir araya geldiklerini dile getirerek, “Uzaktan yakından gelen bütün dostlara teşekkür ediyoruz. Dinimizin ilk emri ‘Oku’. Beşikten mezara kadar ilim öğrenme bizim için hep tavsiye edilmiştir. Burası küçük bir külliye. Camisiyle, Kur'an kursuyla, burada bu bölge öncelikli olmak üzere 4-6 yaş grubu yavrularımız Kur'ân-ı Kerim'i ve temel dini bilgileri öğrenecek. Aynı zamanda da okullarında müfredata uygun olarak gereken derslerine devam edecekler.” dedi.

Yıldırım, külliyede sadece 4-6 yaş grubu çocukların değil, kadınların da eğitim alabileceğini söyledi. Külliyenin camisi, lojmanı ve otoparkıyla 6 bin metrekarelik alanda kurulduğunu belirten Yıldırım, yapının inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış töreninde dua eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Ya Rabbi! Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi adına sây-û gayrette bulunanlara yardım et. Onların üzerinden inâyetini, himâyeni ve nusretini esirgeme. Allah’ım! Memleketimizin gelişmesine engel olmak isteyenlere fırsat verme. İlâhi Ya Rabbi! Bu vesileyle bir araya geldiğimiz bugünde vatanımızı bizlere emanet eden ecdadımızı ve bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Onların mekânlarını cennet, makamlarını âl-i eyle. Bıraktıkları emanetlere sahip çıkabilme bahtiyarlığını bizlere nasip et. Bu eserlerin hayırlara vesile olması için dualarımı kabul et.” dedi.

Konuşmaların ve duanın ardından “Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii” açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Cuma namazı kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, TBMM Eski Başkanı Yıldırım ve İstanbul Müftüsü ile birlikte külliyede incelemelerde bulundu.