17.09.2020

Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim Edildi

İstanbul’da “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”nde şehit aileleri ve gazilere İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından madalya ve berat takdim edildi. Vali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada “Bugün Gazilerimiz ve Şehit yakınlarımıza tevcih ettiğimiz Devlet Övünç Madalyası, kendilerine milletçe duyduğumuz şükranın sembolik bir nişanıdır. Aziz hatıralarına, büyük fedakârlıklarına, yeryüzü durdukça ne yapsak, az gelir, az kalır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Madalya ve Nişanlar Kanunu, ilgili yönetmelik ve Cumhurbaşkanımızın takdirleri gereğince illerde bizzat Valiler tarafından hak sahiplerine tevcih edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”nde şehit aileleri ve gazilere madalya ve berat takdim etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın şehit ve gaziler için ettiği duayla devam etti. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Maşalı, “Bir insanın ulaşabileceği en önemli rütbe şehitlik ve gaziliktir, Rabbim hepimizi şefaatlerine nail eylesin” diyerek şehitlerin ve hayatını kaybetmiş gazilerin ruhlarına dua etti.

Törene; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Org. Musa Avsever, İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arzu Gür, şehit aileleri ve gaziler katıldı.