31.08.2020

Su Ürünleri Av Sezonu Dualarla Açıldı

Su ürünleri av sezonu, gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nde 1 Eylül’de başladı. Avcılık faaliyetleri 15 Nisan 2021 itibariyle sona erecek.

Programın açılışında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İstanbul’umuz, iki kıtanın buluştuğu, dünyada eşi benzeri olmayan, 661 kilometre güzel kıyısı, Marmara gibi iç denizi olan mübarek, övülmüş bir şehrimizdir.” dedi.

Sürdürülebilir balıkçılığın önemine vurgu yapan Vali Yerlikaya, “Cenâb-ı Allah'ın vermiş olduğu bu nimetin her daim bereket olarak kasalarımıza, oradan tezgâhlarımıza ve sofralarımıza gelmesini istiyoruz. Bunun için ilmin ışığında, meşveretle bu işin ilmine uygun olarak avcılığı yapmamız gerekiyor. Bunu yapanlara her zaman için selam olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, pek çok balıkçının kurallara uyduğunu ve kurallara uygun avcılık yapanların emeğini korumayı önemsediklerinin altını çizerek, “Bunu yapmayanlarla da ilgili haksız rekabeti önlemek, doğruyla eğriyi ayırt etmek, doğruyu ödüllendirmek, yanlışa da dur demek için geçen yıl burada Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 1380 sayılı kanun olarak yürürlüğe girdi. Denetim elimiz güçlendi. Tarım İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız, gece gündüz demedi denetim yaptı.” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımı, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın duaları ile İstanbul Yenikapı Balıkçı Barınağı’nda “2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış” programı yapılarak ‘vira bismillah’ denildi.

Vali Yerlikaya ve beraberindekiler, Müftü Maşalı'nın duasının ardından denize çeşitli türden balıklar bıraktı ve denize açılacak bir tekne, Vali Yerlikaya’nın telsiz anonsuyla sezonun açılışını yaptı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen açılış programına, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Marmara Su Ürünleri Kooperatif Bölge Birliği Başkanı Şekip Yalçın, İstanbul Su Ürünleri Bölge Birlik Kooperatif Başkanı Erdoğan Kartal, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.