28.07.2020

Hafızlık Eğitimini Tamamlayıp Aynı Yıl LGS Sınavında Dereceye Giren Yakup Kasım Kaan’a Ödül Töreni

Müftülük Binasında, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın katılımlarıyla Hafız Yakup Kasım Kaan’a ödül töreni gerçekleştirildi.

Örgün eğitimle birlikte Pendik Erenköy Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan Yakup Kasım Kaan’ın LGS sınavında 0.71’lik dilime girmesi, hafızlık çalışmalarının akademik başarıyı engellemediğinin bir göstergesidir.

Bir başarı hikâyesinden bahsetmek üzere toplanıldığını belirten Müftü Maşalı, “İstikbalimizin teminatı niteliğindeki gençlerimizden olan Yakup Kasım Kaan kardeşimiz, yıl kaybına uğramadan örgün ortaöğretim eğitimine devam ederken Pendik Erenköy Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayıp, LGS sınavında ilk bin 500 kişi arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.” ifadelerini kullandı.

Hafızlık eğitiminin kolay bir süreç olmadığından söz eden İstanbul Müftüsü, “Hafız olan birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, hafızlık eğitimi çok kolay bir süreç değildir. Ama Kur’ân-ı Kerîm’in bereketi ve mucize olan yönü bu zor olan eğitimi kolaylaştırıyor. Öğrencinin aşkı ve şevki yerindeyse, öğrenciye gerekli destek veriliyorsa hafızlık eğitimi hem kısa sürede bitiyor hem de öğrencinin ufkunu açıyor.” dedi.

Yakup Kasım Kaan, hafızlık eğitiminin örgün eğitimdeki başarıya engel teşkil etmediğinin bir örneğidir

Müftü Maşalı, son yıllarda ülkemizdeki İslâmi İlimlerin eğitimi ve öğretimi konusundaki gelişmelerin altını çizerek, “Bu başarıyı sağlayan alt yapı, Proje İmam-Hatip Ortaokulları ve Hafızlık ile ilgili yapılan çalışmalarda saklıdır. Hafızlık Proje İmam-Hatip Okullarımız, hem hafızlığını tamamlayan hem de akademik başarı sağlayan öğrenciler yetiştiriyor. Bir taraftan örgün eğitim devam ederken diğer taraftan da hafızlık yapmak ve iki alanda da başarı sağlayabilmek gerçekten takdire şâyân bir olaydır.” şeklinde konuştu.

Her iki alanda da başarı sağlayan Yakup Kasım Kaan’ı tebrik eden Müftü Maşalı, “Yetişmesine vesile olan annesini ve babasını da tebrik ediyorum. Hafız Yakup kardeşimizin, hem hafızlık eğitiminde mihmandarlıkta bulunan hafızlık hocalarına hem de ortaöğretim eğitiminde alt yapısının pekişmesini sağlayan öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Rabbim, hem dini eğitimin temeli Kur’ân’ı mahfuzâtına alarak önemli başarı sağlamış hem de ortaöğretim döneminde üstün bir başarı elde etmiş öğrencilerimizin, gençlerimizin sayısını arttırsın. Cenâb-ı Hak, hem manevî ve ahlâkî değerlere sahip hem ülkemize olan aidiyeti yüksek hem de akademik alanda başarılı gençler yetiştirmeyi nasip etsin.” dualarıyla konuşmasını noktaladı.

Kur’an Kursu Çok Güzel

Törende duygu ve düşüncelerini ifade eden Hafız Yakup Kasım Kaan, Kur’an Kurslarının çok güzel olduğunu vurgulayarak, “Planlı ve programlı çalıştıktan ve gayret ettikten sonra her şeyin başarılabileceğine inanıyorum. Arkadaşlarımın da hafızlık eğitimi aldıktan sonra bu başarıyı kazanabileceklerini düşünüyorum. Bütün sene boyunca planım İmam-Hatip Lisesine gitmekti. Birinci tercihim de İmam-Hatip Lisesi olacak.” dedi.

Yakup Kasım Kaan’ın babası, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Enver Kaan ise başarıyı ödüllendirme iradesinde ve erdeminde bulunan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’ya teşekkürlerini ifade ederek, “Her baba, evladının mürüvvetini görmek ister. Bugün ise benim için gurur ve mutluluk vesilesi. Akademik başarısında katkıları bulunan öğretmenlerine, Erenköy Kur’an Kursuna ve öğreticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından, Hafız Yakup Kasım Kaan’a verilen ödül ile sona erdi.