22.06.2020

İstanbul Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç, Şube Müdürleri Ahmet Turan, Emin Yılmaz ve Sedat Canbaz’a Veda

2018 yılından bu zamana kadar İstanbul Müftü Yardımcılığı görevini sürdüren Musa Bilgiç’in Pendik İlçe müftüsü olarak tayin olması, ilimizde 6 yılı aşkın süredir Şube Müdürlüğü görevlerini sürdüren Ahmet Turan, Emin Yılmaz ve Sedat Canbaz’ın ise naklen atanmaları münasebetiyle veda programı gerçekleştirildi.

Müftülük makamında gerçekleştirilen mütevazı programda ayrılan personele sağlık ve afiyet temennîsinde bulunan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Şimdiye kadar ki yürütmüş olduğunuz hizmetleri Cenâb-ı Hak, uhrevî hayatta karşınıza sadakâ-i câriye olarak çıkartsın. Hem Diyanet İşleri Başkanlığı’na hizmet etmek büyük bir onur hem de bu azîz millete hizmet etmek büyük bir bahtiyarlıktır. Allah (c.c) çıktığınız bu yeni görev yolculuğunda ‘Rabbim! Beni dâhil edeceğin yere hoşnutluk ve esenlikle dahil et; çıkaracağın yerden de hoşnutluk ve esenlikle çıkar. Katından beni destekleyecek bir kuvvet ver.’ (İsrâ, 80) âyet-i kerîmesini üzerinize tecellî ettirsin. Rabbim, âkibetinizi mâzinizden hayırlı eylesin. Hem şahsım hem de İstanbul Müftülüğü adına sizlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İstanbul Müftü Yardımcılarının katılımlarıyla gerçekleştirilen program, Müftü Maşalı’nın plaket takdîmiyle sona erdi.