03.07.2019

‘Kişisel Gelişim ve Aile İçi İletişim’ Paneli

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, İstanbul Müftülüğü personeline yönelik olarak ‘Kişisel Gelişim ve Aile İçi İletişim’ konulu bir konferans verdi.

Kur'an- Kerim tilaveti ve İstanbul Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç'in selamlama konuşmasının ardından söz alan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, çocuğun içinde yetiştiği aile ortamının, bir toplumun geleceğini belirlediğine dikkat çekti. Cüceloğlu, “Çocuklar adam yerine konulmalı ve bu doğrultuda iletişime geçilmelidir. Bebek doğduğunda iletişimi hisseder. 6 aylık olunca da iletişim uzmanı olur. Soluk alışverişimizden haleti ruhiyemizi anlar. Bu nedenle de çocuğun önemsenmesi, onunla ilgilenilmesi ve ailenin bir parçası olduğunu hissettirilmesi gerekir.” dedi.

Cüceloğlu, çocuklara yönelik olarak ‘sen varsın, seni olduğun gibi kabul ediyorum, sen benim için değerlisin, sana güveniyorum, sevilmeye layıksın ve benim yaşam ekibime aitsin’ şeklinde altı boyutlu tanıklık üzerinden kurulan aile içi ilişkilerin güçlü olduğunu vurguladı.

Programın sonunda Cüceloğlu’na bir hediye takdim edildi. 03.07.2019