10.05.2019

Avcılar Merkez Ulu Camii dualarla açıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, yapımı tamamlanan Avcılar Merkez Ulu Camii’nin açılışına katıldı.

Cuma namazında gerçekleştirilen açılış programına eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Ömer Erden, Avcılar Müftüsü Bekir Derin, caminin yapımında büyük emeği bulunan Avcilar Kültür Sanat Eğitim Vakfı yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programında cemaate hitap eden Yılmaz, daha sonra dua yaptı. Yılmaz, şunları söyledi:
“Açılışını yaptığımız cesametiyle büyük, cemaatiyle kalabalık, nefasetiyle muhteşem bu ulu mâbedi ülkemizin müslümanlık simgesi olarak ebediyete kadar dâim eyle Allahım. Bu mâbedimizin ve bütün mabetlerimizin minârelerini ezansız, kubbelerini Kur’ansız, saflarını Müslümansız bırakma Allah’ım! Mâbetlerimizi, kalblerimizi ve gö-nüllerimizi cem’ ve imar merkezi eyle ya Rabbi. Cemaatlerini, safları sık, gönülleri birbi-riyle barışık, kalbleri huzura alışık kimseler eyle ya rabbi. Bu câmiin açılışı vesilesiyle gerçekleştirilen ve yapılan her türlü hayr u hasenâtı, dergâh-ı izzetinde ahsen-i kabul ile makbul eyle!”

Daha sonra Avcılar Müftüsü Bekir Derin hutbe irad ederken, İstanbul Müftü Yardımcısı Ömer Erden Cuma namazını kıldırdı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, TDV Avcılar Kitapevi’ni de gezdi. 10.05.2019