İstanbul Müftülüğü Aile Haftası münasebetiyle “Fıtratın Korunması ve Aile” konulu konferans programı düzenledi.
Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Fatih İlçe Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen programa Prof. Dr. Zeki Bayraktar konuşmacı olarak katıldı.
Programın açılışında konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık, Prof. Dr. Bayraktar ile katılımcılara teşekkür etti.
“Cinsiyet Kimliği ve Fıtratın Tahribatı” başlığı ile bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Bayraktar, “Cinsiyet kimliği doğuştan gelir ve değiştirilemez. Bebeklik ve erken çocukluk dönemlerinden itibaren psikolojik kimliğimiz şekillenir. Bu iki kimlik birbiri ile uyumlu bir şekilde gelişir. Biyolojik cinsiyet desteklenmez ise bozukluklar ortaya çıkar. Cinsiyet ile ilgili krizlerde ruha müdahale edilmelidir bedene değil. Bedene yapılan müdahale cinsiyet değiştirme değil cinsiyetin iptali olmaktadır. Cinsiyet eğitimi ailede başlar okulla ve sosyal ortamlar ile devam eder.” diye konuştu.
Program çiçek takdimi ile sona erdi.
Programa İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun ile ilçe müftüleri ve il genelinde görev yapan din görevlileri katıldı.
15052025-fitratin-korunmasiveaile