28.06.2024

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları” İstanbul Ön Eleme Aşaması Gerçekleşti

İstanbul Müftülüğü tarafından 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında “Ezanı Güzel Okuma”, “Etkili Hutbe Sunumu, “Hadis-i Şerif Ezberleme” ve “Proje”yarışmaları ön elemeleri düzenlendi.

2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasındaki yarışmaya gidecek yarışmacıları seçmek üzere Süleymaniye Camii'nde gerçekleştirilen yarışmalarda din görevlileri ezanı en güzel şekilde okuyabilmek ve etkili bir şekilde hutbe sunmak için yarıştı.

“Ezanı Güzel Okuma Yarışması” finalinde birinci grupta Esenler’den Fatih Coşkun, ikinci grupta Beyoğlu’ndan Sait Celil Bayraktar, üçüncü grupta Küçükçekmece’den Abdullah Özdemir, dördüncü grupta Arnavutköy’den Bekir Yıldız, beşinci grupta Kadıköy’den Mustafa Özdemir, altıncı grupta ise Pendik’ten Rıdvan Karakaya birinci oldu.

“Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” finalinde birinci grupta Fatih’ten Aydın Özün, ikinci grupta Güngören’den Mehmet Ali Savurmak, üçüncü grupta Küçükçekmece’den Ahmet Çağlı, dördüncü grupta Beylikdüzü’nden Behcet Köc, beşinci grupta Üsküdar’dan Ali Bayram, altıncı grupta ise Çekmeköy’den Ahmet Furkan Polat birinci oldu.

Ayrıca “Hadis-i Şerif Ezberleme” Yarışması finalinde Fatih’ten Halil Albayrak, Bahçelievler’den Seda Saner, Üsküdar’dan Sancar Budak ve Sultanbeyli’den Mustafa Şahin grup birincileri oldu.

Proje yarışmasında ise Küçükçekmece’den Osman Arslantaş birinci oldu.

Seçilen finalistler Camiler ve Din Görevlileri Haftasında düzenlenecek yarışmada İstanbul’u temsilen katılmak üzere il birincisi olmak için yarışacaklar.