23.05.2024

İstanbul Müftülüğü "Eyüpsultan" Paneli

İstanbul Müftülüğü "Eyüpsultan" paneli düzenledi. TDV-İstanbul Müftülüğü Din ve Hayat Dergisi organizesinde derginin 48. sayısının dosya konusu olan "Eyüpsultan" başlığıyla Eyüpsultan Müftülüğü Konferans salonunda panel düzenlendi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un moderatör olduğu panele Marmara Üniversitesi Din Sosyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Odabaşı, Emekli İstanbul Türbeler Müze Müdürü Erman Güven ile İstanbul Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Muhammet Gündoğdu konuşmacı olarak katıldı. Müftü Prof. Dr. Arpaguş panel açılışında; “Eyüp Sultan bizim için çok farklı bir anlam taşıyor. 'Yetişmez mi bu şehrin halkına bu nimet-i Bârî/Habîb-i Ekrem'in yârî, Ebâ Eyyûbi'l-Ensârî' beytinde ifade edildiği gibi mihmandara mihmandar olmayı bu millete nasip eden Yüce Allah’a sonsuz hamd-ü senalar olsun.” diye konuştu. Öğrt. Üyesi Doç. Dr. Fatma Odabaşı, “Halk Dindarlığının Cazibe Merkezlerinden Biri Olarak Eyüp Sultan" başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. Emekli İstanbul Türbeler Müze Müdürü Erman Güven ise çalışma hayatı boyunca karşılaştığı tecrübeler üzerinde Eyüp Sultan’a dair hatıraları anlattı. Din Hizmetleri Uzmanı Muhammet Gündoğdu ise; “Türbelerin Kapatılması ve Eyüp Sultan Türbesinin Açılışı” başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. İstanbul Müftü Yardımcıları Ahmet Aktürkoğlu, Huriye Akbıyık, Ayşe Coşkun, İlçe Müftüleri, Vaizler, Din Görevlileri ve vatandaşların katıldığı panel, çiçek takdimi ile sona erdi.