19.05.2024

Ömrünü Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına adayan İsmail Kandemir için Mevlid-i Şerif okundu

İstanbul Müftülüğü Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde ömrünü Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına adayan İsmail Kandemir için “Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim” programı düzenledi.
Ayasofya Camii İmam Hatip ve müezzinlerinin okuduğu Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua ise İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu tarafından yapıldı. İsmail Kandemir’i rahmetle anan Aktürkoğlu, “Emekli Din Kültürü Öğretmeni İsmail Kandemir hocamız uzun yıllar boyunca Ayasofya’nın tekrar ibadethane olarak açılması için hukuk mücadelesi yürütmüştür. Allah da onun ve tüm emek verenlerin emeklerini zayi etmemiştir.” diye konuştu.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program kılınan ikindi namazı ile sona erdi.