17.05.2022

Metin AKBAŞ

Aslen Bolu’lu olan Metin Akbaş 1970 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nden sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Akbaş, aynı üniversitede “Töre ve Ahlak” konulu tezi ile yüksek lisans yapmış, Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi İhtisas Kursu ikinci döneminde mezun oldu.

1991 yılında Ankara’da İmam Hatip olarak göreve başlayan Akbaş, yurt içi ve yurt dışı farklı görevlerde bulundu.

Erzincan Refahiye ilçesinde vaiz; Ordu Mesudiye, Sivas Altınyayla ilçelerinde İlçe Müftüsü olarak görev yapan Akbaş, Filibe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Koordinatörü olarak yurt dışında bulundu.

Yurt dışı dönüşü İzmir Beydağ İlçe Müftüsü, İzmir İl Müftü yardımcısı olarak görev yapan Akbaş,

Şile İlçe Müftüsü olarak görevini yürütürken 17.05.2022 tarihinde İstanbul İl Müftü yardımcısı olarak göreve başladı.

Akbaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.