İstanbul Müftülüğü

09.03.2017

Caner AKDEMİR

1971 Bitlis doğumlu Müftü Caner AKDEMİR, ilkokul eğitimi sonrası Bitlis İmam Hatip Lisesi’nde eğitimine devam eder. Bu zaman diliminde yöresel “Medrese Eğitimi” ni Muhterem Babası Molla Said ve üstadı Hikmet Kuşçuoğlu yanında tamamlamakla beraber aynı zamanda ders vermeye başlar.

1989 yılında Suudi Arabistan, Riyad “İmam Muhammed Üniversitesi” ne yüksek öğrenim için gider. “Arap Dili Enstitüsü” ve “İslam Hukuk Fakültesi” nden mezun olduktan sonra 1996 yılında Ankara Üniversitesi “İlahiyat Fakültesi” nde denklik için bir yıl okur.

1989 yılında eğitimini tamamlamak için istifa ettiği “İmamlık Görevine” açıktan atama ile 1998 yılında “Müezzin Kayyım” olarak tekrar geri döner. Bu arada Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İmam Suyuti’nin “Mukadderat’u-l Kur’an” adlı hacimli el yazma eserini 18 ay gibi kısa bir zamanda edisyon ve kritiğini yaparak 16 Haziran 2000 yılında masterini tamamlar.

Eylül 2000 yılında kursiyer olarak başladığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezinden 2003 yılında derece ile mezun olarak yapılan kura çekiminde Mersin ili Erdemli İlçesine “Vaiz” olarak atanır. Aynı yıl Müftülük sınavını kazanarak Siirt İli Aydınlar (Tillo) İlçesine “Müftü” olarak atanır. 24 Ekim 2007 yılında Yurtdışı Görevi için Kanada / Ontario/ Toronto'da 336 Pape Avenu’da ki “Canadian Turkish İslamic Center” da göreve başlar.

Kanada’ya geldikten sonra eğitim hayatına tekrar devam ederek “John Avenue Public ESL School” ve “SGIC Language Collage” Lisan kolejlerinde İngilizce dil eğitimi alır. Müftü Caner AKDEMİR İngilizcesini, hutbelerini ve vaazlarını hazırlayıp sunacak seviyeye getirecek kadar ilerletir. Arapça ve İngilizceyi çok iyi derecede konuşup yazabilen AKDEMİR evli ve üç çocuk babasıdır.

2012 yılında yurda dönen Müftü Caner AKDEMİR Bolu/ Göynük'te İlçe müftüsü olarak görevini yürütürken 03/02/2015 tarihinde İstanbul İl Müftü Yardımcılığına atandı ve bu görevine devam eden Caner AKDEMİR İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalında Doktora çalışması yapmaktadır.