İstanbul Müftülüğü

17.07.2018

Musa BİLGİÇ

1973 Burdur doğumlu Musa BİLGİÇ, İstanbul Yeşil Cami Kur'an Kursu'nda Hafızlık ve Arapça eğitimi aldı. Pendik İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu.1993 yılında Burdur il Müftülüğü bünyesinde göreve başladı. 2000 yılına dek Burdur Ulu Camii İmam-Hatibi olarak görev yaptı. Bu dönemde Burdur'da Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızların yetişmesinde görev aldı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde başladığı eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. 19. Dönem Haseki Yüksek İhtisas Merkezini tamamladı Sırasıyla Burdur Ağlasun İlçe Vaizi, Adıyaman Gerger İlçe Müftüsü, Denizli Pamukkale Merkez İlçe Kurucu İlçe Müftüsü, Denizli İl Müftü Yardımcısı ve Kocaeli İzmit Müftüsü olarak görev yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde taşra ve Büyükşehirlerde çeşitli kademelerdeki vazifelerinin yanı sıra yurt dışı görevlerde bulundu. Musa BİLGİÇ'in, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans tezinin yanı sıra "Merak Ettiğiniz Sorulara Kur'an'dan Cevaplar" isimli bir kitabı ile çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.